Tatu Rauhamäki Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtajan mietteitä kotikaupungista ja muistakin ajankohtaisista asioista

Me lupaamme uudistaa Helsinkiä!

Tämä on valtuustoryhmän puheenjohtajan roolissa kirjoittamani kolumni Helsingin Kokoomuksen kuntavaalilehteen, joka ilmestyi muutama päivä sitten.

 

 

Kokoomuksen perinteisiin ei kuulu luvata vaaleissa mahdottomia. Mieluummin lupaamme vähemmän ja pidämme sen. Toisin on monella kilpailijallamme. Muistan lukeneeni heiltä vuosien varrella mitä uskomattomimpia vaalilupauksia.

Mennyt valtuustokausi on ollut hyvin haasteellinen. Erityisen haasteelliseksi sen on tehnyt kansainvälinen talouskriisi. Se on asettanut meille ulkoa tulevaa painetta, johon olemme Helsingissä parhaan mukaan pyrkineet vastaamaan. Valitettavin seuraus lienee kokoomuslaisesta näkökulmasta ollut kunnallisveron nostaminen. Muita puolueita tuo päätös ei suuremmin häirinnyt. Siksi siihen myös ajauduttiin.

Heikolla taloustilanteella on ollut myös valoisampi puoli. Toisin kuin aikaisempina vaalikausina, olemme pystyneet tällä vaalikaudella pitämään menopuolen kasvun kohtuullisen maltillisena verrattuna muuhun kuntakenttään. Tässä työssä meidän kokoomuslaisten valtuutettujen ajama tiukka talouslinja on ollut merkittävässä roolissa.

Valitettavan harva Helsingin päättäjä on vieläkään tiedostanut kaupungin taloustilanteen haasteellisuuden. Kaupunkihan on tuplannut velkansa vuoden 2008 alusta laskettuna. Osa tästä velankasvusta on kieltämättä ollut myös perusteltua. Helsinki on investoinut esimerkiksi satamalta vapautuneisiin alueisiin.

Investointitahti tulee näillä näkymin myös säilymään tulevinakin vuosina poikkeuksellisen korkeana. Uudet kaupunginosat, kuten Kalasatama, Jätkäsaari, Keski-Pasila, Kruunuvuorenranta sekä Helsinkiin liitetty Östersundomin alue tulevat vaatimaan merkittäviä panostuksia myös jatkossa. Luomme uutta kaupunkia, joka tulee omalta osaltaan turvaamaan tulevaisuuden hyvinvointia ja kasvun edellytyksiä.

On vaikea uskoa, että seuraava valtuustokausi tulisi olemaan epävarmasta taloustilanteesta johtuen yhtään helpompi kuin mennyt. Tästä johtuen myös Helsingin on mielestämme keskityttävä entistä vahvemmin laadukkaiden peruspalveluiden turvaamiseen. Parempien talousvuosien jälkeen jättämää rönsyilyä on uskallettava karsia.

Kokoomus lähtee valtakunnallisesti vaaleihin uudistajana. Pääministeri Katainen on aivan oikein korostanut, että tarvitsemme ­valtuustoihin eteenpäin katsovia, tavallisia suomalaisia, jotka uskaltavat uudistaa Suomea. Kokoomuslaiset ehdokkaat Helsingissä ovat valmiita uudistamaan kotikaupunkiamme!

Kokoomus haluaa turvata nykyisten ja tulevien helsinkiläisten peruspalvelut rakenteita ja tuotantotapoja uudistamalla. Helpommalla tietysti pääsisi puolustamalla vanhaa. Siksi ilmeisesti vasemmistopuolueet ovatkin tähän takertuneet. Uudistaminen vaatii aina huomattavasti enemmän rohkeutta niin meiltä päätöksentekijöiltä kuin teiltä äänestäjiltäkin.

Olen silti täysin vakuuttunut, että juuri uudistamista tarvitaan, jotta Helsinki ja ennen kaikkea me helsinkiläiset pärjäämme myös jatkossa. Tähän toivomme teiltä valtakirjaa, hyvät äänestäjät! Me kokoomuslaiset ehdokkaat puolestamme lupaamme olla tekemässä teille hauskempaa, turvallisempaa ja toimivampaa Helsinkiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat