Tatu Rauhamäki Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtajan mietteitä kotikaupungista ja muistakin ajankohtaisista asioista

Rakastan Helsinkiä!

 

Minulta kysytään usein, miksi käytän suuren osan vapaa-ajastani Helsingin kuntapolitiikassa. Vastaan aina, että rakastan Helsinkiä. Tätä seuraa yleensä hämmentynyt hiljaisuus, jonka aikana pakotan kysyjän pohtimaan vastausta. Hiljaisuuden rikkoo lähes aina kysymys: Miksi?

 

Helsinki on minulle rakas ennen kaikkea sen monipuolisuuden ja -arvoisuuden takia. Tähän kaupunkiin mahtuu monenlaista asujaa ja toimijaa, tässä kaupungissa suvaitaan erilaisuutta ja täällä annetaan ihmisille tilaa olla ja toimia. Helsinki on osin rosoinen, välillä kovakin, mutta myös ihmisen kokoinen ja näköinen, lämminkin.

 

Rakastan Helsinkiä, koska se turvaa erinomaiset lähtökohdat elämään palveluiden kautta, mutta tarjoaa viimekädessä myös turvaverkon jokaiselle, joka siihen on halukas tarttumaan. Helsingissä toteutuu mahdollisuuksien tasa-arvo parhaimmillaan.

 

Haluan jatkossakin puolustaa Helsingin moniarvoisuutta. Olen siitä nimittäin enemmän huolissani kuin kertaakaan 16 vuotta kestäneen valtuustourani aikana.

 

Otan esimerkiksi kaupunkisuunnittelun ja Östersumdomin. Tunnen asian hyvin entisenä kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtajana.

 

Helsinki on aina pyrkinyt tarjoamaan alueellaan mahdollisuuksia erilaisiin asumismuotoihin. Viime vuosina erityisesti vihreissä näyttää nousseen vahvaksi ajatus, että ei ole kuin yksi oikea asumismuoto kaupungissa: kerrostaloasunto, ilman autoa, kantakaupunkimaisessa ympäristössä.

 

Tätä samaa tukee myös Vihreiden apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäen näkemys, että Östersundomin rakentamista tulisi lykätä vuosikymmeniä eteenpäin.

 

Vihreät valitettavasti unohtavat, että Östersundomin tarjoamalle monipuoliselle asumiselle ei vaihtoehto ole suinkaan täydennysrakentamisen kautta lisääntyvä kantakaupunki, jota sitäkin tarvitaan, vaan naapurikaupunkiemme ja kehyskuntien tarjoama pientaloasuminen.

 

Jos Helsinki ei kehitä metroon tukeutuvaa Östersundomia, hajautuu koko seudun rakenne entisestään sellaisille alueilla, jotka ovat huomattavasti autovaltaisempia ja laadukkaan joukkoliikenteen ulottumattomissa. Tämä taas ei ole ympäristön, eikä myöskään Helsingin laajempi etu.

 

Tästä syystä Östersundomin kaavoitusta pitää viedä voimalla eteenpäin ja vahvistaa näin monipuolista asuntotarjontaamme. Samalla säilytetään myös kaupunkisuunnittelussa yksi Helsingin pitkäaikainen vahvuus: monipuolisuus ja -arvoisuus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''rakastan Helsinkiä. Tätä seuraa yleensä hämmentynyt hiljaisuus''

Ymmärrän heitä, mutta sinua en.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Moniarvoisuus on tärkeää eikä se kyllä toteudu vihreiden toimesta. Aika selväksi se tuli kun luki Anni Sinnemäen ajatuksia SK:n viimeisestä numerosta.

Marjatta Mikkola

Ne raharikkaat jotka sinne Östersundomin pientaloihin haluaisivat muuttaa, eivät kyllä julkisia liikennevälineitä käytä. Kaikilla seisoo pihalla ainankin kaksi autoa.

Tapio Aaltonen

Miten on Tatu, minkälainen metro tänne itään sitten tulee?

Miten säilytät asuinalueiden monimuotoisuuden?

Maa-ainesten lajittelussakin olisi mahdollisuus 0vaihtoehtoon tai kaupallisten yritysten käyttöön eikä keskelle koulutietä tulevalle alueelle

Tapio

Toimituksen poiminnat