*

Tatu Rauhamäki Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtajan mietteitä kotikaupungista ja muistakin ajankohtaisista asioista

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 18 min 19 s sitten

Aseistettu poliisi odotti koulun ulkopuolella Floridan tappajan ammuskellessa – seriffi järkyttyi

1 tunti 5 min ago

Koululaisten turvaksi palkattu aseistettu poliisin apulainen odotti koulun ulkopuolella, kun Marjory Stoneman Douglasin koulussa Yhdysvaltain Floridassa ammuttiin kuoliaaksi 17 ihmistä. Seriffin apulainen on nyt eronnut tehtävästään, uutiskanava CNN kertoo.

Valtion viinat viedään pörssiin – ”Kaikille suomalaisille mahdollisuus omistaa”

1 tunti 27 min ago

Valtion viinayhtiö Altia aikoo listautua pörssiin. Yhtiön mukaan tarkoituksena on parantaa toimintaedellytyksiä ja lisätä läpinäkyvyyttä.

Suunnitellun listautumisen odotetaan koostuvan osakemyynnistä, jossa Suomen valtio yhtiön ainoana osakkeenomistajana tarjoaisi osakkeitaan myytäväksi, ja yhtiön henkilöstölle suunnatusta henkilöstöannista, jossa yhtiö laskisi liikkeeseen uusia osakkeita, Kauppalehti kertoo.

Jännitteitä kansalaisten ja eliitin välillä – näinkö niitä puretaan?

2 tuntia 25 min ago

”Kansalaiset seuraavat nykyajan demokratian toteutumista turtuneina, hämmentyneinä, tyrmistyneinä tai välinpitämättöminä. Demokratian viralliset toimijat ovat enemmän tai vähemmän kanveesissa.”

Näin paukuttelevat menemään kaksi politiikan tekemisen pitkäaikaista ammattilaista Liisa Hyssälä ja Jouni Backman tuoreessa Sitran tuottamassa työpaperissa nimeltään Kansanvallan peruskorjaus.

Patrian neuvottelukunta sai yhtiöltä Uganda-selvityksen

2 tuntia 42 min ago

Valtio-omisteisen aseteollisuusyhtiö Patrian neuvottelukunta sai torstaina ylimääräisessä kokouksessaan laajan selvityksen yhtiön roolista Uganda-tapauksessa.

Neuvottelukunnan tiedotteen mukaan selvityksessä oli kyse ”mediakohuun liittyvistä yksityiskohdista”. Patria oli valtuuttanut suomalaisen liikemiehen markkinoimaan yhtiön tuotteita Ugandassa, mistä nousi kohu tämän löydyttyä kuolleena hotellihuoneestaan.

Neuvottelukunta kertoo seuraavansa omalta osaltaan korjaavien toimenpiteiden toteutumista ja vaikutuksia Patriassa, mutta toivoo nyt työrauhaa Patrian henkilöstölle.

Palkansaajille 1000€:n bonus? – Ay-ekonomisti vaatii: ”Räikeä epäsuhta” johtajien ja palkollisten välillä korjattava

22.2.2018 20:49

Tulospalkkaus tulisi laajentaa yritysjohtajien lisäksi kaikille asiantuntijoille ja jopa kaikille palkansaajille, linjaa STTK:n ekonomisti Antti Koskela.

Mari Laukkanen itki haastattelussa: "Tunnen häpeää"

22.2.2018 20:17

Ampumahiihtäjä Mari Laukkasta ei voi syyttää ainakaan selittelyistä tai tekopirteydestä. Kun Suomi oli päätynyt ampumahiihtoviestissä sijalle 15, paljolti Laukkasen epäonnistuneen ammunnan takia, saivat toimittajat haastatella itkuista Laukkasta, joka ruoski itseään kovin sanoin.

- Sanoin jossain vaiheessa, että mulle saa olla vihainen ja minun suorituksiin saa olla pettynyt. Se kuuluu urheiluun ja se on myös kestettävä, kun tähän on lähtenyt. Minulla on ollut paljon hienoja ihmisiä tukemassa. Nyt on se paikka, että minun pitää ihan itse itseni nostaa tästä, Laukkanen tilitti,

Trump ehdotti aseita opettajille – Kansallinen kivääriyhdistys tuki heti: ”Kouluampujan voisi pysäyttää todella nopeasti”

22.2.2018 18:43

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump katsoo, että opettajilla pitäisi olla oikeus kantaa asetta koulussa, kertoo Talouselämä ulkomaisen median pohjalta.

Liikennevirasto varoittaa ”ketjukolareiden riskistä”: Työmatkalaiset tarkkana pakkaslumessa

22.2.2018 18:06

Lumisateen ja pöllyävän pakkaslumen ennustetaan vaikeuttavan aamuliikennettä Etelä-Suomessa huomenna perjantaina, varoittaa Liikennevirasto.

Liikennevirasto muistuttaa, että huono näkyvyys ja mahdollisesti liukkaat tiet ovat vaarallinen yhdistelmä.

–Varsinkin aamuliikenteessä tarvitaan varovaisuutta, mikäli taivaalta sataa ennustusten mukaisesti pakkaslunta. Pöllyävä lumi heikentää näkyvyyttä ja tiet voivat olla paikoin liukkaita, liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen kertoo tiedotteessa.

Jaatinen huomauttaa myös, että ketjukolareiden riski on nyt koholla.

Yhdistetyssä kolme kuutostilaa - Valmentajalla kova kannanotto ikärasismiin

22.2.2018 17:41

Suomelle yhdistetyn joukkuekisan kuutostila oli pettymys, koska etukäteen puhuttiin Suomen mitalimahdollisuuksista. Mäkisosuudella onnistuivat kuitenkin vain Ilkka Herola ja Eero Hirvonen. Ero mitaleille oli hiihto-osuudella liian suuri.

Eero Hirvonen oli Pyeongchangissa kuudes molemmissa henkilökohtaisissa kisoissa ja kolmannen kuutostilansa Hirvonen saavutti joukkuekisasta.

Ulosottomies saa perimistään veloista provisiopalkkaa – Oikeusministeri: ”Ei kuulu enää moderniin julkishallintoon”

22.2.2018 16:41

Eduskunnan kyselytunnin alkupuoli on keskustelu suomalaisten ylivelkaantumisesta, johon liittyen on jo käynnissä lakihankkeita. Esille nousi myös ulosottomiesten erikoinen palkkausjärjestelmä, jonka oikeusministerikin totesi osin vanhanaikaiseksi.

Kaisa Mäkäräinen hymyssä suin - Mari Laukkanen itki

22.2.2018 16:16

Suomi jäi naisten ampumahiihtoviestissä sijalle 15. Laura Toivanen ja Suomen toisella osuudella kärkeen nostanut Kaisa Mäkäräinen hoitivat osuutensa hyvin. Mari Laukkanen ja Venla Lehtonen tyrivät kuitenkin ammunnassa ja Suomi oli maalissa vasta 15:s.

Toisin kuin itkevä ja itseään kovasti haukkunut Laukkanen, saapui Mäkäräinen haastatteluun hymyssä suin. Mäkäräisellä kulki sekaviestissä ja viestissä ammunta paremmin kuin henkilökohtaisissa kisoissa.

Tampereen pormestari ei luovuta: Lakien taivuttava työllisyyskokeiluun – Ministerin ilmoitus erittäin valitettava

22.2.2018 15:37

Tampereen pormestari Lauri Lyly pitää työministeri Jari Lindströmin (sin.) ilmoitusta Pirkanmaan kuntien työllisyyskokeilun lopettamisesta toteutuessaan erittäin valitettavana.

HS: Sinisen tulevaisuuden kannatus suli entisestään – selvittää vaaliliittoja lähes kaikkien puolueiden kanssa

22.2.2018 14:38

Hallituspuolue Sinisen tulevaisuuden puoluesihteeri Matti Torvinen kertoo Helsingin Sanomille, että puolue käy parhaillaan eri puolilla Suomea neuvotteluja vaaliliitoista useiden puolueiden kanssa.

Tivi: Tinderistä löytyi hätkähdyttävä haavoittuvuus – joka ikisen tilin sai kaapattua

22.2.2018 13:39

Tietoturvayhtiö Appsecuren tutkijat löysivät keinon kaapata kenen tahansa Tinder-tilin hallintaansa, kertoo Tivi.

”Näinhän se ei ole” – Lindströmin perustelulle huutia, TE-kokeilun lopetus närästää Tampereella

22.2.2018 11:47

Pirkanmaan kuntien työllisyyskokeilun ohjelmajohtaja Regina Saari toivoo, että Tampereen lopetettava työllisyyskokeilu onnistutaan limittämään maakuntauudistukseen niin, että työttömiä ei jouduta turhaan pompottelemaan luukulta toiselle.

Ilmoitus onnistuneen, vain puoli vuotta toimineen kokeilun lopettamisesta tänä vuonna on aiheuttanut ihmetystä, vaikkakin kokeilu oli alun perinkin tarkoitettu siirtymävaiheen ratkaisuksi.

Saksan jääkiekkoylläri ei pelkkää sattumaa

22.2.2018 09:53

Pyeongchangin miesten olympiajääkiekon merkittävästä yllätyksestä vastasi Saksa voitettuaan puolivälieräottelussa Ruotsin jatkoajalla 4-3. Saksa johti ottelua 2-0 ja 3-1, eikä usko loppunut, vaikka Ruotsi kolmannessa erässä tasoitti pelin.

Saksa oli pitänyt Ruotsia kovilla alkusarjassakin. Silloin Ruotsi voitti 1-0.

Puolivälieräkarsinnassa Saksa pehmitti jatkoajalla Sveitsin 2-1. Kova ottelu ei painanut saksalaisilla jaloissa seuraavana päivänä Ruotsia vastaan.

Porsche lopetti jo dieselautojen valmistamisen – jysäyttääkö Saksa dieseleille ajokiellon?

22.2.2018 09:37

Saksassa on tänään torstaina odotettu merkittävää päätöstä dieselautojen käytöstä, mutta päätös siirtyi alkuviikkoon. Maan korkeimman oikeuden on määrä antaa päätöksensä siitä, tuleeko Saksan suurkaupunkeihin dieselkielto.

Euroopan laajuisessa testissä kaikkiaan 70 kaupunkia reputti typpioksidimittauksissa, Kauppalehti kertoo. Saksalaiskaupungeista raja-arvot ylittyivät eniten Münchenissä, Stuttgartissa ja Kölnissä.

Naisleijonat mitaleille ilman apurahojakin – Miesleijonilta perusnäyte ongelmista

22.2.2018 09:05

Suomi saavutti jääkiekkomitalin neljänsissä perättäisissä olympiakisoissa Naisleijonien voitettua Pyeongchangin pronssiottelussa OAR:n eli Venäjän olympiaurheilijat 3-2. Mitaleille Naisleijonat ylsivät, vaikka kaikille pronssijoukkueen pelaajille ei myönnetty veikkausvoittovaroista 5000 euron apurahaa, joka olisi parantanut harjoittelumahdollisuuksia.

Vaikka taso on yhä kapea, kovenee kilpailun naisten jääkiekossa koko ajan. Pelaajat uhrasivat mitalien eteen valtavasti ja valtaosa täysin amatööripohjalta.

HS-gallup: Vihreät vajosi selvästi keskustan taakse

22.2.2018 08:16

Pääministeripuolue keskustan kannatus on hieman noussut, mutta selkeästi suurin puolue on yhä sen hallituskumppani kokoomus, kertoo tuore HS-gallup.

Kokoomus on gallupissa suosituin puolue 21,7 prosentin kannatuksella. Toista paikkaa pitää oppositiopuolue Sdp 19 prosentin kannatuksella. Keskusta on kolmantena 16,3 prosentin kannatuksella, missä nousua on noin prosenttiyksikkö.

Ministeriltä lopullinen niitti: Tampereen ylistetty työllisyyskokeilu loppuu

21.2.2018 20:46

Tampereen seutukuntien tänä vuonna päättyvää työkokeilua ei jatketa, linjaa työministeri Jari Lindström (sin.).

–Minun täytyy sanoa tähän, että järjestämisvastuu ei tulevassa maakuntamallissa ole sillä kunnalla. Se on maakunnalla. Siksi me emme voi antaa sellaisten kokeilujen jatkaa, jotka eivät ole tulevaa, Lindström perustelee hallituksen linjaa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat